Sara Forsén spikade mer eller mindre igen

Mats Ragnarsson 2012/11/18 0


Foto: Mats Ragnarsson

DAMER DIVISION 1 NORRA. Gästande FBC Uppsala kommer nog en hel saker från denna förlustmatch i EXEL Arena, där Umeå Citys målvakt Sara Forsén, 24, mer eller mindre spikade igen kassen.
- Jag känner mig helt slut. Stor glädje och jättehungrig, summerade Sara Forsén sina intryck strax efter det att Umeå City lyckats med bedriften att bärga ytterligare tre poäng. 

Beröm till målvaktstränaren
Trots sitt stora spel för Umeå City i denna match är det en mycket ödmjuk målvakt som redaktionen tog pulsen på efter segermatchen.

- Både jag och Linnea ska verkligen tacka Daniel Söderstedt (målvaktstränare, reds. anm.) för vad han hjälper oss med. Synd att Daniel inte kunde vara med på just denna match, säger Sara Forsén.

Blåa Cityhjärtat
Precis som det framskymtade under intervjun med lagkaptenen Maria Söderlund var inte heller Sara Forsén orolig fast det att Uppsala gjort både 0-1 och 0-2 i den andra perioden.

- När vi fick 1-2 så började jag tänka att nu kan vi tusan ha chans på att vinna och bestämde mig för att lägga till en växel i målvaktsspelet.


Foto: Mats Ragnarsson

Nervositet
När det sedan börja hetta till i slutet av den sista perioden fick Sara Forsén verkligen slita för att hålla bollarna borta från att trilla in bakåt.

- Det är både adrenalin och nervositet i kroppen samtidigt. Men för varje match som jag får stå så tycker jag att det bara går bättre och bättre.

SM-guld
Efter slutsignalen och ställningen 3-2 bjöds det på stor glädje hos Umeå City.

- Det är nog så det här känns att vinna ett SM-guld. Att slå serieledarna är stort och nu har vi visat att vi har inte tankar på att stanna kvar längst ned i tabellen. En stor lättnad självklart att vi lyckades med bedriften att göra det som man kanske kunnat drömma om före matchen!

Written by Mats Ragnarsson

mats.ragnarsson@umeacity.se
070-660 8702

Skriv en kommentar »