Home Nyheter Franssons blotta närvaro smittade av sig
Franssons blotta närvaro smittade av sig

Franssons blotta närvaro smittade av sig

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Först problem med ljumskarna – sedan kom magsjukan.
Men Jesper Fransson var tillbaka till serieavslutningen och blev stor hjälte i derbyt mot IBF Dalen.
– Skönt att få avsluta med en seger och själv kunna bidra, säger Jesper Fransson.

Stora problem
Umeå City IBK har haft stora problem med sitt offensiva spel under andra halvan av säsongen sedan några av lagets starkaste anfallskort har gått över till SSL-laget Thorengruppen.

Det har också synts tydligt att laget saknat Jesper Fransson i de senaste matcherna, poängmaskinen som missat ett gäng matcher på grund av ljumskproblem och magsjuka.

– Jag har ju inte spelat sedan Tullinge borta. Det känns som en evighet sedan. De har också varit en jobbig tid eftersom när man har magsjuka känner man sig inte så välkommen på grund av smittorisken, säger Jesper Fransson.

Bra start
Men i derbyt mot IBF Dalen smittade Franssons blotta närvaro av sig.

Fransson bidrog starkt till att City fick en riktigt bra start på matchen och kunde gå ifrån till en betryggande 5-2-ledning där han själv svarade för tre av målen.

– Jag fick tre fina passningar och hade ytterligare tre-fyra passningar som jag skulle ha gjort mål på, erkände Jesper Fransson.

Det där är egentligen sånt som man inte ska tala om.

Men Franssons glädje efter 6-5-segern i derby var talande.

– Det hade egentligen inte spelat roll vilket lag vi hade mött i sista omgången. Det är alltid motiverande att försöka vinna matchen och göra en bra avslutning på säsongen. Att det sedan blev mot IBF Dalen gjorde det ju inte sämre, eftersom flera av deras spelare har spelat med oss tidigare och då vill vi inte gärna förlora, tyckte tremålsskytten Jesper Fransson.

Umeå City IBK:s seger mot Dalen i derbyt förde laget upp från åttonde till sjunde plats i sluttabellen. Nästa år väntar allsvenskt spel både för Umeå City IBK och Thorengruppen som kommer från Superligan.

Har du hunnit fundera på framtiden?
– Nej, inte än. Det är faktiskt första säsongen på länge som jag inte står under kontrakt. Det ger mig möjlighet att kunna bestämma som jag vill. Vi får väl se vad som händer i laget, kanske blir det Thorengruppen, Umeå City IBK, familjen eller så kanske jag börjar spela pingis, sade Fransson och skrattade.

MATCHFAKTA
IBF Dalen – Umeå City IBK (Umeå Energi Arena kl. 13.00)
5-6 (2-4, 2-1, 1-1)
Målen, första perioden: 1-0 (05.02) Jacob Mäkeläinen (Gustaf Rönnholm), 1-1 (07.34) Niklas Fransson (Jesper Fransson), 1-2 (07.44) Jesper Fransson (Jakob Arvidsson), 1-3 (13.40) Jesper Fransson (Christian Åhman), 1-4 (15.11) Christoffer Johansson (Olav Ansnes Falkeid), 2-4 (16.56) Jacob Mäkeleinen (Gustaf Rönnholm).
Skott: 3-5.
Andra perioden: 2-5 (07.08) Jakob Arvidsson (Johan Flinkfelt), 3-5 (14.00) William Holmlund (Jacob Mäkeläinen), 4-5 (14.23) Christoffer Dahl (Samuel Nejdsäter).
Skott: 6-4.
Tredje perioden: 4-6 (15.15) Johan Alm (Johan Flinkfelt), 5-6 (18.51) Gustaf Hedström (Gustaf Rönnholm).
Skott: 7-6. Totalt: 16-15.
Utvisningar, Dalen: 2×2. Umeå City: 2×2.
Domare: Joakim Hagy och Erik Johansson, Umeå
Publik: 173.

SÅ STARTADE UMEÅ CITY IBK
Målvakt:
Emanuel Hägglund.
Förstafemman:
Johan Alm, Niklas Fransson – Jakob Arvidsson, Felix Forslund – Johan Flinkfeldt.
Andrafemman:
Anton Sundin, Karl Henriksson – Christian Åhman, Jesper Fransson – Tobias Sikström.
Tredjefemman:
Johan Alm (dubblerade), Oscar Sander – Olav Ansnes Falkeid, Christoffer Johansson – Hugo Lindberg.
Ersättare:
Martin Rudeström (Mv).

OXDOG-LIGAN
3) Jesper Fransson
2)Emanuel Hägglund
1) Johan Alm