Home Nyheter Sportchef Jernberg: “Säsongen 2017/18 okej trots allt”
Sportchef Jernberg: “Säsongen 2017/18 okej trots allt”

Sportchef Jernberg: “Säsongen 2017/18 okej trots allt”

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Det sportsliga utfallet efter juluppehållet har minst sagt varit under all kritik. Men det har sina logiska förklaringar, till viss del.
– Nu har vi en match kvar att spela men vi kan väl ändå summera säsongen 2017/18 som okej trots allt, säger Umeå Citys sportchef Daniel “Dille” Jernberg till umeacity.se.

Borta men hemma
Säsongens sista och 22:e omgång spelas för Umeå Citys del borta men ändå hemma i Umeå Energi Arena. Matchstart kl. 13.00 nu på söndag mot IBF Dalen.

– Nu hoppas jag att vi kan släppa loss och spela ut. Säsongens sista match och Dalen på andra sidan. Ett lag som man aldrig vill förlora mot, säger Daniel Jernberg.

Efter söndag kväll är säsongen över och från måndag kan man säga att silly season tar sin start.

-Vi har en del spelare under kontrakt men vi kommer att behöva fylla på med både yngre och äldre spelare, visst är det så.

Två lag i allsvenskan
Säsongen 2018/19 kommer både Umeå City IBK samt Team Thorengruppen SK spela i den norra allsvenskan.

– Det kommer att behövas jobba en hel del för att sätta trupperna i bägge lägren. Truppen till Umeå City IBK ska hålla en sådan slagkraft att man ska kunna konkurrera med samtliga lag. För Thorengruppen finns igen annan ambition att från att ha degraderats från SSL så snabbt som möjligt ta sig tillbaka till finrummet.

– Sedan om vi kan göra detta redan på en säsong eller två, tre återstår att se. Men tillbaka ska vi!

Men först ska vi se vad söndagens match för Umeå Citys del kan tagga spelarna och ledare till.

– Det är alltid skönt att gå ifrån en säsong med en seger, något som jag hoppas att vi kan göra på söndag, säger Daniel Jernberg avslutningsvis till umeacity.se.

Fotnot: IBF Dalen – Umeå City IBK, söndag 11/3 kl 13.00, Umeå Energi Arena