Home Nyheter Coach Timmy Nyberg: “Hoppas att vi kan uppträda proffsigt”
Coach Timmy Nyberg: “Hoppas att vi kan uppträda proffsigt”

Coach Timmy Nyberg: “Hoppas att vi kan uppträda proffsigt”

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Många av de sportsliga resultaten har gått emot Umeå City IBK efter jul, något som säkert har framkommit i de nyheter som gjorts den senaste tiden både via denna kanal samt annan innebandymedia.
– Nu har vi två matcher kvar av grundserien och självklart hoppas jag att vi ledare tillsammans med spelarna  kan uppträda proffsigt och göra två bra avslut, berättar Umeå Citys tränare Timmy Nyberg till umeacity.se.

Chans till kvalspel
Inför förra helgen hade vi fyra lag på samma poäng. Nu med två omgångar kvar hittar vi Djurgården och Tullinge i förarsätet men fortfarande kan det med trepoängssystemet hända mycket.

– Vi har tränat på bra under veckan och ser inte att kvalplatsen är körd för vår del. Vi är självklart beroende att andra resultat går vår väg medan vi ska göra vårt bästa att spela hem sex poäng av sex möjliga på slutet, säger Timmy Nyberg.

För att hitta tillbaka till glädjen att spela innebandy igen har det varit mycket spel under veckan.

– Jag skulle ljuga om jag skulle säga att vi inte påverkats av alla förlorade matcher. Självförtroendet får alltid en törn när det inte går som man vill.

Hudik/Björkberg på besök
I den 21:e omgången kommer Hudik/Björkberg IBK på besök till söndagens match i Umeå Energi Arena.

– De har supermycket att spela för att hänga sig kvar i allsvenskan. Det gäller från vår sida att vara på tå från start. Hudik/Björkberg har en vass förstafemma och det gäller för oss att ligga tätt och stänga av deras effektivitet.

Som sagt grundserien är inte klar men vad säger du om tabellen så här långt?
– Vår egen ambition var att spela till oss en bättre placering än säsongen före och det har vi fortfarande chans på. För mig är kanske Tullinge (5:e plats, reds. anm.) den största överraskningen och måste säga att jag är imponerad. Piteå borde varit högre upp (8:e plats, reds anm.) men verkar i alla fall ordnat nytt kontrakt.

Hur resonerar Ni i gruppen inför de två sista fighterna av grundserien?
– Vi har pratat om att när man valt att kliva på det här tåget inför säsongen att man kör hela vägen oavsett sportsliga resultat. Det handlar om att uppträda proffsigt mot sina lagkompisar, ledare, supporters. Helt enkelt att knyta den berömda näven och göra sitt bästa i varje matchsituation.

– Känner att gruppen i stort kan lyfta sig ett snäpp och nu när vi får tillbaka Jesper Fransson kan det vara det lilla som lyfter alla.

Slutligen, söndagens match. Hur går den?
– Vi är ett bra lag och bör kunna vinna över Hudik/Björkberg över 60 minuter. Men det är upp till bevis. Mitt tips får du i alla fall. Vi vinner med 6-4.

Fotnot 1: Umeå City IBK – Hudik/Björkberg IBK, söndag 4/3 kl 13.00, Umeå Energi Arena.
Fotnot 2: Gratis entré
Fotnot 3: Här hittar du länken till webbsändningen.