Home Nyheter Mats Jonsson: “Idag blev vi rånade på poängen”
Mats Jonsson: “Idag blev vi rånade på poängen”

Mats Jonsson: “Idag blev vi rånade på poängen”

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Surt sa räven!
Efter fyra jobbiga förluster var det ett taggat lag som tagit sig till IFU Arena för att ge Hagunda en match. 

– Vi har två stolpskott efter vår kvittering till 4-4 i den tredje perioden och sedan gör Hagunda bla två mål i tom kasse. Resultatet blir lite missvisande till hur matchen egentligen var, berättar Umeå Citys tränare Mats Jonsson till umeacity.se.

NyaCity
Hashtaggen #NyaCity har sedan tränarbyte och byte av massor av spelare blivit dagsaktuell igen. Precis som spelaren Jakob Arvidsson skrev i sin krönika inför denna match kan det ta tid för ett lag att hitta sina profiler / ledargestalter.

– Vi gör helt klart vår bästa match sedan vi tog över från årsskiftet. I statistiken rinner det iväg på slutet och det är lite tråkigt att vi inte kan visa bättre moral när vi tappade chansen att få med oss några poäng. Resultatet 10-4 ser självklart inte bra ut på papperet, säger Jonsson.

Att Hagunda slutligen får med sig alla tre poäng kan nog tillskrivas gott självförtroende efter en bra genomförd säsong. Tvärtom för Umeå City som kom till match med stukat självförtroende men kunde visa upp ett spel som kunde faktiskt räckt till seger om man haft fru fortuna med sig hela vägen.

“Vi gör det vi pratat om”
Nåväl, femte raka förlusten men till de fyra omgångar som är kvar så känns det som om Umeå City IBK kommer verkligen ha chans att kriga till sig maximala tolv poäng och kunna nå en plats bland topp fyra.

– Idag gör vi det vi pratat om och då blir utfallet på planen därefter. Hagunda har en annan trygghet i sitt spel och kan hantera sista perioden bättre än vad vi kunde idag. Vi får kämpa i uppförsbacke och slutresultatet är inte rolig att se och läsa om. Vi blir mer eller mindre rånad på poängen.

Förlust, men jag lovar dig Mats att solen går upp även i morgon om du förstår mig rätt!
– Visst är det så. Jag kan hantera detta. Vi gör en bra insats idag och jag hoppas att grabbarna har samma känsla.

De fyra omgångar som är kvar av grundserien för Umeå City IBK ser ut enligt följande:

Lördag 17/10
Granlo BK (Kl 13.00, hemma)

Söndag 25/10

Djurgården (Kl 15.00, borta)

Söndag 4/3

Hudik/Björkberg IBK (Kl. 13.00, hemma)

Söndag 11/3

IBF Dalen (Kl. 13.00, borta)

MATCHFAKTA
Hagunda IF – Umeå City IBK (IFU Arena, kl 16.30)
10-4 (1-1, 3-1, 6-2)
Målen, första perioden: 0-1 (00.54) Johan Flinkfelt (Niklas Fransson), 1-1 (08.45) Viktor Strömquist (Joel Norman).
Skott: 9-4.
Andra perioden: 2-1 (03.12) Joakim Turunen (Martin Holm), 2-2 (06.56) Victor Nensén (Jakob Arvidsson), 3-2 (19.19) Christoffer Gustafsson (Fredrik Hast), 4-2 (19.56) Joakim Turunen (Alexander Johansson).
Skott: 9-5.
Tredje perioden: 4-3 (07.29) Felix Forslund (Christian Åhman), 4-4 (10.03) Anton Sundin (Marius Pedersen), 5-4 (11.10) Martin Holm (utan assist), 6-4 (16.12) Alexander Johansson (Charlie Hellström), 7-4 (16.46) Nils Göthberg (Viktor Strömquist), 8-4 (17.58) Linus Nyström (utan assist), 9-4 (19.22) Alexander Johansson (Nils Göthberg), 10-4 (19.44) Linus Nyström (Joel Norman).
Skott: 11-8. Totalt: 29-17.
Utvisningar, Hagunda: 1×2. Umeå City: 1×2.
Domare: Peter Hagelin, Knivsta och Edwin Simonian, Uppsala.
Publik: 519.

SÅ STARTADE UMEÅ CITY IBK


OXDOG-LIGAN
3) Tobias Sikström
2) Johan Alm
1) Anton Sundin