Home Nyheter Jakob Arvidsson: “Vi börjar tina upp mer och mer”
Jakob Arvidsson: “Vi börjar tina upp mer och mer”

Jakob Arvidsson: “Vi börjar tina upp mer och mer”

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Inför omstarten av den norra allsvenskan bad webbredaktionen om hjälp inifrån omklädningsrummet för att söka vad som hänt de senast fyra seriematcherna med lika många förluster och målskillnaden 16-39 (!). Forwarden Jakob Arvidsson, 29, tog på sig att leverera en text inför lördagens bortamatch mot Uppsalalaget Hagunda IF.
Håll tillgodo!

Stora siffror
Säsongen går in mot sitt slutskede och efter en tung period med förluster så börjar vi nu hitta tillbaka till det som Umeå City alltid har stått för.

Jakob Arvidsson har levererat en läsvärd text från omklädningsrummet. Foto: MATS RAGNARSSON

Många har väl undrat varför Umeå City, som inlett säsongen så strålande bra, helt plötsligt har börjat förlora och dessutom med stora siffror.

Jag tror att många med mig har funderat kring den frågan och svaret är nog att det finns många förklaringar bakom detta.

Ni som hängt med vet att det varit en del ruljans både på ledarsidan och spelarsidan. Sådant påverkar alltid en grupp oavsett om du vill det eller inte.

Den så lyckade förstafemman som bar laget i många matcher splittrades då 3/5 av den – Adam Hansson, Simon Sundström och Philip Öster lyftes upp till SSL och TTG. Välförtjänt för den trion ska sägas – för gör Du det bra i City ska alltid möjligheten finnas att ta steget upp. Det är bland annat därför samarbetet mellan klubbarna skapades.

Det har också kommit ett par spelare andra vägen – bland annat jag själv som fått äran att lära känna dessa grabbar ännu mer de senaste veckorna.

Gruppdynamiken
Det som händer när spelare byts ut i en grupp, som dessutom i samma veva får en ny tränartrojka, är att gruppdynamiken förändras.
Givna roller i laget, både på och utanför planen, försvinner och andra måste kliva fram och ta dessa roller. Det kan tyvärr inte ske över en natt även fast vi alla har velat det.

Vi har sökt med ljus och lykta efter vår identitet som lag och nu efter ett par veckor med “det nya City” känns det som att vi har slickat såren och börjat komma samman som lag igen efter en tuff period.

Vi har börjat komma ihop som grupp och börjat göra saker och ting tillsammans.

Vassa spelvändningar, hårt jobb över hela banan och ett uppoffrande försvarsspel har varit i Umeå Citys DNA så länge jag kan minnas. Det är framförallt där vi har brustit på senaste tiden. Ödmjukheten har inte funnits där, det hårda jobbet har inte funnits där, ryggraden har inte funnits där.
Men det är också just de ingredienserna som börjat tinas upp igen och på de senaste träningarna har “tempen” varit mycket högre.
Självklart kul och inspirerande att börja känna den känslan igen.

Spännande avslutning
Vi har nu en väldigt spännande avslutning på serien där fem matcher återstår.
Två tuffa bortamatcher mot Hagunda och Djurgården och tre hemmamatcher mot Granlo, Hudik och IBF Dalen som alla tre slåss för sina liv.
Med andra ord fem matcher som verkligen betyder något.

Vi har inte gett upp drömmen om topp 4 och ska göra allt vi kan för att knipa en sådan plats. Men oavsett utgång så tycker jag grabbarna i laget som varit med hela säsongen ska hyllas för den säsong de gjort.
Ifjol vid den här tidpunkten kämpade Umeå City om nytt kontrakt i Allsvenskan.
Nu handlar det om en strid vid det andra, betydligt roligare strecket.
En prestation som många experter hade svårt att förutspå inför säsongen.

Med det sagt så tycker jag varje Cityspelare förtjänar att hyllas för den säsong de gjort. Nu ska vi se till att avsluta med flaggan och hedern i topp. Vi får se hur långt det räcker!

// #2 Jakob Arvidsson

Fotnot 1: Hagunda IF – Umeå City IBK, lördag 10/12 kl 16.39, IFU Arena
Fotnot 2: Här är länken till webbsändningen