Home Nyheter Kommer vändningen i Fleminghallen?
Kommer vändningen i Fleminghallen?

Kommer vändningen i Fleminghallen?

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Inför lördagens 17:e omgång i den norra allsvenskan är det två lag med skilda bakgrunder i det korta perspektivet. Hemmalaget med FBI Tullinge med en oavgjord samt två raka segrar på slutet medan Umeå City IBK kommer med tre raka torskar.
– Kanske dåligt läge att möta ett formstarkt Tullinge men samtidigt är vi jäkligt revanschsugna så det kommer att bli kamp om poängen det vill jag lova, säger Umeå Citys tränare Timmy Nyberg till umeacity.se.

Gnuggar på
Ibland inom idrottens värld kan det förekomma i “svackor” att man vill bryta mönstret att istället för att träna går och tar en bowling eller något annat för att bryta mönstret.

– Vi har dock valt att satsa på tre pass denna vecka. Sedan vi tog över är detta vår första hela träningsvecka och vi kände för att vi ledare ska komma in det hela tillsammans med laget så valde vi detta spår.

Flyg
Samling lördag morgon ute på Umeås flygplats och upp i luften kl 08.30.

– Vi kan inte skylla på att vi satt kvar i spelarbussen när det första perioden har spelats om vi skulle hamnat i underläge. I den gamla goda tiden när det nästan var buss till alla bortamatcher var väl detta ett klassisk ursäkt, menar Timmy Nyberg.

Lördagens match kommer att spelas i Flemminghallen i Huddinge.

– Vi slog Tullinge hemma och då var laget längre ned i tabellen än vad de är idag. De har verkligen hostat upp sig på ett imponerande sätt. Slog som exempel topplaget Hagunda förra helgen med 5-3.

Cityspelare
Till denna match kommer det inte att ansluta några spelare från SSL-laget Thorengruppen.

– Nu kommer vi bara att gå runt med de spelare som är Umeå City spelare. Backen Niklas Franssom blir hemma då han inte tränat på hela veckan p.g.a. skada men annars ska alla vara tillgängliga.

Du var själv med och spelade mot Tullinge den 21 oktober då Ni vann med 10-7. Vad minns du från den matchen?
– Att de spelade med ett lågt försvar och gillade att komma på kontring. Mitt tips får bli att vi vinner med 7-4. Vill varna Tullinge för vår Christoffer Johansson. Nu har han kunnat köra sin första hela vecka efter skada och har sett otroligt spelsugen ut. Det ska bli roligt att få se vad han kan leverera.

Fotnot: FBI Tullinge – Umeå City IBK, lördag 27/1 kl 15.00, Fleminghallen