Home Nyheter No we Khan’t, Umeå City IBK
No we Khan’t, Umeå City IBK

No we Khan’t, Umeå City IBK

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Barack Obama sade “Yes we can” och blev amerikansk president.
I Umeå City IBK är det just nu “No, we can’t”
Markus Khans Salem regerade i lördagens allsvenska möte och vann med 8-2.
– Jag vet inte vad jag ska säga, sade Umeå City IBK-tränaren Timmy Nyberg och såg ut som att han ville ta det absolut snabbaste färdmedlet hem från Umeå Energi Arena och bara glömma det som hänt.

Ingenting att säga
Det var lätt att förstå honom.
Han visste inte vad han skulle säga och var övertygad om att det kanske hade varit allra bäst om han inte alls hade sagt något efter matchen.
Det fanns liksom ingenting att säga.
Hans ansiktsuttryck däremot – det sade allt.
Sedan Timmy, Mats Jonsson och Erik Nygård tog över efter Thorengruppenflyktade Daniel Jernberg och Lasse Bergström har Umeå City IBK spelat fyra matcher.

Vinst 5-4 mot Gävle. Sedan dess har det blivit tre raka förluster och hela 30 mål insläppta.

Just nu är det inte allsvensk toppklass på Umeå City IBK och nu är det inte längre givet att City ska klara av att vara bland de fyra främsta lagen som tar sig vidare till kval mot superligan.

Tullinge och Djurgården flämtar i nacken.

– Vi kan inte lägga oss ner och dö för att vi har förlorat tre matcher på raken. Vi måste lägga det här bakom oss och gå vidare och försöka rätta till det som inte stämmer.

Grym spelaromsättning
Umeå City IBK, som under den här säsongen haft en grym spelaromsättning och aldrig varit i närheten av att få kontinuitet i sitt arbete, har stora problem att få sitt spel att stämma.
Spelare har kommit, spelare har gått.
Tränare har kommit, tränare har gått.
Poäng har kommit, poäng har gått förlorade.
Det är idrott vi håller på med.

– Om jag vetat om vad det är som är fel så hade jag rättat till det på en gång, men just nu vet jag inte, säger Citytränaren Timmy Nyberg (bild).

Tillräckligt professionell
Ansiktsfärgen börjar komma tillbaka.
Likaså orden.
Han är inte längre lika fåordig.
Timmy Nyberg är tillräckligt professionell för att veta att det är hans skyldighet att ställas mot väggen när spelet blöder och inte framgångarna kommer.

– Umeå City IBK:s grundfilosofi har alltid varit att sätta försvarsspelet men vi har inte lyckats jaga fast motståndarna och kunnat kontra och ställa om som vi är vana att göra, resonerar Timmy Nyberg.

Bättre lag
Umeacity.se skulle kunna leka kvällstidning och ta fram motorsågen och dela ut minus och överkorsade getingar till höger eller vänster. Eller skriva att på nästa uppslag var det tänkt att vi skulle skriva om de svenska OS-framgångarna – men när vi sedan vänder blad och ser ett nästintill tomt uppslag med följande text – “Tyvärr – det blev inga” – så kan vi konstatera att det är inte rätt medicin till att stoppa blödningen eller laga det som är trasigt..

Umeå City IBK förlorade den här lördagen mot ett betydligt bättre lag.

– Vi kan inte låta våra motståndare att dra ifrån med tre mål tidigt i matcherna. Då blir det jobbigt att jobba ikapp, säger Timmy Nyberg som i senaste matchen mot Piteå hade 0-3 efter tolv minuter i första perioden, mot Salem var det 0-3 efter blott åtta minuter.

När Jakob Arvidsson reducerade till 1-5 påbörjades en scenförändring av matchen och när sedan Tobias Sikström satte 2-5 växte hemmahoppet i Umeå Energi Arena.

Umeå City fick därefter ytterligare chans att snygga till siffrorna i numerärt överläge utan att lyckas.

“Kollektiv kollaps”
Men med hemmaögon kan vi alltid leka med tanken hur det hade sett ut om det hade blivit utdelning där.

I inledningen av matchen kändes det som att Umeå City IBK-spelarna gärna ville jobba på egen hand med inställningen “Titta, vad jag kan”.

Men i innebandy vet vi alla att det är “Titta, vad vi kan” som gäller. Det är det som ger utdelning, poäng, ära och berömmelse. Ingenting annat.

– Jag ser det som en kollektiv kollaps, vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans, och det här ska vi alla hjälpas åt att försöka vända, sade Timmy Nyberg.

Men den här lördagen hade Umeå City IBK behövt en Barack Obama.
Yes, we can.
Nu blev det i stället “No, we can’t.”
Och det tackade Markus Khan och hans Salem för.

MATCHFAKTA
Umeå City IBK – Salems IF (Umeå Energi Arena kl 14.00)
2-8 (5-9, 10-6, 6-10)
Målen, första perioden: 0-1 (04.48) Jacob Kauppinen (Gustav Lindström), 0-2 (05.10) Tobias Lindström (utan assist), 0-8 (08.33) Samiel Fseha (Tobias Lindström), 0-4 (18.43) Daniel Johansson (Markus Khan).
Skott: 5-9.
Andra perioden: 0-5 (05.42) Tobias Lindström (utan assist), 1-5 (06.37) Jakob Arvidsson (utan assist), 2-5 (14.37) Tobias Sikström (Christian Åhman).
Skott: 10-6.
Tredje perioden: 2-6 (05.56) Jacob Kauppinen (Markus Khan), 2-7 (10.43) Patrik Gustavsson (Markus Khan), 2-8 (13.59) Alexander Johansson (Markus Khan).
Skott: 6-10. Totalt: 21-25.
Utvisningar, Umeå City: -. Salems: 2×2.
Domare: Roland Alexandersson, Sundsvall och Nariman Navaee, Stockholm.
Publik: 212.

SÅ STARTADE UMEÅ CITY IBK


OXDOG-LIGAN
3) Tobias Sikström
2) Adam Lidgren
1) Martin Rudeström