Home Nyheter Första träningen med nya ledarna
Första träningen med nya ledarna

Första träningen med nya ledarna

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Denna onsdag genomförde den nya ledarstaben hos Umeå City sin första träning med allsvenska Umeå City IBK. Ömson vin , ömson vatten.
– Vi var inte så många på träningen men det hade vi koll på förhand. Vi spelade en träningsmatch mot IBK Umeå Norr och kunde vinna med några bollar (7-2, reds anm), berättar nya tränaren Timmy Nyberg till umeacity.se

Alla på plats
Från ledarhåll var Eric Nygård, Mats Jonsson samt Timmy Nyberg närvarande. Bland spelarna är några krassliga, några på väg till Umeå för att ansluta till torsdagens träning och de sista ansluter vid lördagens bortamatch mot Gävle.

– Vi hade självklart pratat ihop före hur vi tre nya ser på hur vi vill spela innebandy där mycket självklart kommer att handla om vad Lasse & Dille (Lars Bergström & Daniel Jernberg byggt upp). Vi kommer inte att börja peka med hela handen utan förklarat att vi gör detta tillsammans. Förlorar tillsammans, vinner tillsammans helt enkelt, poängterar Timmy Nyberg.

Foto: MATS RAGNARSSON

Avresa fredag eftermiddag
Förutom kvällens träningsmatch så är det planerat för ytterligare en träning under torsdag kväll för att åka iväg mot Gävle redan fredag eftermiddag.

– Vi spelar redan kl 14.00 lördag så att komma väl förberedda sportsligt sätt så åker vi buss ändra fram till Gävle under fredag kväll för att sova på Scandic Väst, säger Timmy Nyberg (bild) och fortsätter:

– För egen del så känns det nya uppdraget väldigt inspirerande. Lite nervöst, kanske hållit i några träningar under min karriär, men nu handlar det i alla fall om landets näst högsta serie där vi tillsammans med spelarna ska fortsätta visa att vår tabellplacering innan juluppehållet inte var någon tillfällighet.