Home Nyheter Ledartrion på plats för Umeå City IBK
Ledartrion på plats för Umeå City IBK

Ledartrion på plats för Umeå City IBK

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. På årets sista dag kan vi presentera den nya ledarstaben hos allsvenska Umeå City IBK inför det fortsatta seriespelet 2017/18.
– Det här känns självklart hur spännande som helst men det är stora skor att fylla efter “Dille” (Daniel Jernberg, reds nam) och Lars Bergström, berättar Umeå Citys nya huvudansvarige Eric Nygård, 41, till umeacity.se.

Ny trio
Efter det att Daniel Jernberg och Lars Bergström lovat hjälpa till runt samarbetsklubben Thoregruppens prekära tabelläge och byta sina tränaranställningar från Umeå City IBK (allsvenskan) till Team Thorengruppen SK (SSL) har arbetet pågått att fylla deras vakanser.

Det var mer eller mindre ett krav från Jernberg & Bergström att vi skulle lösa vakanserna från vårt håll, säger sportchefen Janne Lundqvist (bild) hos Thorengruppen som fortsätter:

– Vår tanke var självklart att få till en förändring hos Thorengruppen för att försöka räta upp skutan men samtidigt att inte sabotera för Umeå City. Nu tycker jag att vi har fått till en bra lösning med Eric Nygård som huvudansvarig tillsammans med Timmy Nyberg samt Mats Jonsson.

Är överenkommelsen kort eller långsiktig för Umeå City IBK?
– Vi har sagt att vi kör säsongen ut till att börja med. De måste få en chans att komma igång och sedan får vi föra diskussion under de matcher som är kvar hur de upplever det hela och hur vi från sportgruppen ser på det hela. Inga konstigheter helt enkelt.

Bra lösning
Att hitta ledare och spelare är alltid en process. Sedan när det ska göras skyndsamt är det alltid svårare.

– Den lösning som vi har sytt ihop känns klockren. Spelarna känner väl till Timmy och Mats som själva har spelat de senaste säsongerna med laget. Eric har funnits med som resurs när det gäller målvaktsbiten.

De som följt sporten ett längre tag har sökert koll på att Eric Nygård vaktade kassen för Umeå City IBK tillbaka i tiden.

– Slutade nog efter säsongen 1999/00. Det är ett bra tag sedan men föreningen ligger mig varmt om hjärtat, säger Eric Nygård.

Dina tankar inför nya uppdraget tillsammans med Timmy & Mats?
– Att vi kommer till ett dukat bord. En tredje plats i tabellen är inte fy skam. Det kommer att bli tighta matcher framöver och vi hoppas självklart kunna göra ett fortsatt bra jobb tillsammans med spelarna.

Nästa match för Umeå City IBK kommer att spelas lördag 6/1 mot Gävle borta.

– Vi har inte presenterat detta för spelarna än och hade tänkt göra det på träningen kommande tisdag men samtidigt kände vi för att få ut detta som en bra nyårsnyhet, säger Janne Lundqvist avslutningsvis till umeacity.se.

Timmy Nyberg
Mats Jonsson