Home Nyheter Pedersen firade syttende december mot Täby
Pedersen firade syttende december mot Täby

Pedersen firade syttende december mot Täby

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Han var planens MVP.
Men vi nöjer oss med att bara säga MP.
Marius Pedersen.
– Otroligt skön seger, tyckte Umeå Citys norske landslagsspelare.

Syttende december
I Norge firas det ordentligt på syttende maj.
Men i Sverige går det även att fira syttende december.
Precis som Marius Pedersen gjorde i går när han bidrog starkt till att Umeå City kunde ta en mycket viktig trepoängare i allsvenska hemmamatchen mot Täby genom att göra två och två målgivande passningar.

– Jag känner att jag börjar få belöning för all den extraträning som jag har lagt ner under hösten, säger Marius Pedersen.

Inför den här säsongen kom den norske landslagsmeriterade forwarden till Umeå för att i första hand spela för Thorengruppen i Svenska Superligan.

På ansedda innebandysajter marknadsfördes han som en trollkarl på innebandyplanen.

Marius Pedersen skrattar.

– Det där är bara snack. I maj när jag var med i U19-VM och spelade mot Kanada gjorde jag fyra mål och lika många assist. Men vad säger det? Ingenting. Kanada är ju ingen framstående innebandynation.

Det är ju inte Norge heller.

Utvecklas till en bättre spelare
Det är därför som flera av de bästa norska spelarna kommer till Sverige för att utvecklas till en bättre spelare.
Och Marius Pedersen är på god väg.
Men när Marius kom till Umeå visade det sig att han hade glömt en sak hemma i Norge.

– Jag var inte så bra tränad och Peter Sjöström (tidigare tränare i Thorengruppen) sade åt mig att träna extra fyra dagar i veckan och det skulle vara klockan 10 på förmiddagen. Och det har jag gjort sedan dess. Jag har gått ner några kilon och känner mig starkare, berättar Marius Pedersen som under söndagsförmiddagen även spelade med Umeå City IBK i JAS, juniorallsvenskan.

Inte heller där blev det någon kraschlandning, seger med 8-6 precis som mot Täby och Pedersen gjorde fyra mål och två assist.

Marius har dubbellicens och kan spela både med Thorengruppen och Umeå City.

Men hans debut i Umeå City tidigare i höst blev inte som han hade tänkt sig.

Rött kort och matchstraff för en incident där han råkade skada en motspelare med sin klubba.

– Men det där var bara fjask. Det var en himla otur att det blev som det blev. Deras spelare höll fast min klubba och när han sedan släppte så sprättade klubban i väg i ansiktet på annan spelare i deras lag, berättar Marius som inte blev bestraffad mer än att han fick lämna pågående match och kunde därefter spela nästa match.

“Större glädje”
I torsdags spelade Marius med Thorengruppen som förlorade mot Sirius och är ligger ni riktigt risigt till i botten av superligan.

Men Marius var en av Thorengruppens bästa spelare i matchen.

– Det var nionde raka förlusten och vi har det jobbigt. I Umeå City är det en helt annan stämning tack vare att vi har vunnit fler matcher och det finns större glädje och energi i omklädningsrummet. Men det är ju helt naturligt, säger han.

Men Marius är övertygad om att det snart kommer att vända för Thorengruppen, som på tisdag möter IBK Dalen i ett hett Umeåderby och då får han återigen möta landsmannen Ketil Kronberg..

– Det ska bli riktigt kul. Han har varit en stor förebild för mig ändå sedan jag var liten, säger Marius Pedersen som var matchens MVP mot Täby.

Fast den här gången räckte det bara att vara MP.

Eller förresten V:et får kvar.

Vi ska inte ta segern ifrån Marius och hans Umeå City.

MATCHFAKTA
Umeå City IBK – Täby FC (IKSU Sport kl 17.00)
8-6 (0-1, 4-1, 4-4)
Målen, första perioden: 0-1 (09.09) Christoffer Dunvert (Marcus Ström).
Skott: 7-4.
Andra perioden: 1-1 (10.16) Jesper Fransson (Tobias Sikström), 2-1 (12.43) Olav Ansnes Falkeid (Marius Pedersen), 3-1 (16.26) Jesper Fransson (Hampus Öhgren), 4-1 (14.40) Victor Nensén (Hugo Lindberg) 4-2 (17.32)  Rikard Carlsson Stiernspetz (Jesper Larsson).
Skott: 11-9.
Tredje perioden: 4-3 (00.55) Rikard Carlsson Stiernspetz (Jesper Larsson), 4-4 (06.03) Christoffer Dunvret (utan assist), 5-4 (11.10) Marius Pedersen (Tobias Sikström), 5-5 (15.46) Anton Stefansson (Rikard Carlsson Stiernspetz), 6-5 (16.05) Marius Pedersen (Hugo Lindberg), 7-5 (17.01) Tobias Sikström (Marius Pedersen), 7-6 (17.30) Jesper Larsson (Rikard Carlsson Stiernspetz), 8-6 (19.42) Tobias Sikström (utan assist).
Skott: 9-11. Totalt: 27-24.
Utvisningar, Umeå City:  Täby:
Domare: Jonas Ahlehjelm, Täfteå och David Lundberg, Obbola.
Publik: 114.

SÅ STARTADE UMEÅ CITY IBK


OXDOG-LIGAN
3) Marius Pedersen
2) Tobias Sikström
1) Hugo Lindberg