Home Nyheter Nya City har blivit ännu nyare – med gammal tränare
Nya City har blivit ännu nyare – med gammal tränare

Nya City har blivit ännu nyare – med gammal tränare

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Umeå City IBK har inte bara ett bra omklädningsrum. Spelet ute på planen fungerar också.
Efter 8-6 kan City fira jul som en vinnare.
– Vi gjorde ingen jättematch men spelarna har fin karaktär, sade avgående City-tränaren Daniel Jernberg som är kvar så länge han behövs.

Nytänt
Tiden i Umeå City IBK har den senaste tiden varit turbulent.
Tränarduon Daniel Jernberg och Lasse Bergström har lämnat för att rädda Thorengruppen kvar i Svenska Superligan. Dessutom har spelarna Philip Öster, Adam Hansson, Simon Sundström följt med tränarduon.

Nya City har blivit ännu nyare, kan vi lugnt konstatera.
Och kanske även lite nynorskt.
Och framför allt nytänt.

– Det är inte lätt att bara gå vidare efter det som har hänt den senaste tiden, men spelarna har gjort det verkligen bra, säger Daniel Jernberg som är kvar i allsvenska Umeå City tills dess att det löst sig med nya tränare och ledare kring laget.

Dubbla känslor
Fortfarande coachar han med dubbla lojaliteter. Dubbla hjärtan. Dubbla känslor.

– Jag kommer alltid ha hjärtat kvar hos City och vara med så länge jag behövs, säger Daniel samtidigt som segersången hörs ljudligt från omklädningsrummet.

Segersången kommer aldrig någonsin att hamna på Svensktoppen.
Däremot duger den gott till att fira allsvenska trepoängare.
Och den som drar igång allsången är Philip Öster som häromveckan lämnade laget för Thorengruppen.

– Både han och Adam Hansson var först in i omklädningsrummet för att fira. Och jag tror också att de är de som är gladast över att det blev seger, kommenterade Daniel Jernberg.

Själv hade han också väldigt nära till ett leende.

– Vi gjorde ingen jättematch. Ändå lyckades vi få ihop det och vinna. Täby, som kom till spel med åtta av sina ordinarie spelare borta, var riktigt vasst och ställde till problem för oss, sade Daniel Jernberg.

Plötsligt dyker Täbys tränare Josef Rosengren och tackar Jernberg för god match och öser beröm över Umeå City-tränarens sätt att coacha hem matchen och poängen.

– Det syns att dina spelare är väl drillade, har fokus och tajming på det de gör.

Stora ord
Stora ord i motgångens tunga stund av Rosengren.
För Jernberg var det bara att fortsätta att suga på karamellen och njuta.
Umeå City IBK gjorde en mycket stark andra period där de lyckades vända 0-1 till 4-1 men där Täby kom tillbaka och gick ikapp till 4-4.
Ändå kändes det som att Umeå City satt i förarsätet och hade matchen i sin hand. Marius Pedersens viktiga 6-5 som kom snabbt efter Täbys kvittering var nyckeln till framgång.

– Marius var riktigt bra i dag och visar att han är i bra form. Dels har han tränat hårt plus att vi har bytt material som passar mera hans spelstil, sade Daniel Jernberg som också var imponerade av Thorenlånet Tobias Sikström som kom in och lyfte laget tack vare sin goda blick för spelet, precisa passningar och även 8-6-målet i tom kasse som definitivt punkterade matchen.

– Och sedan gjorde Jesper Fransson det bra. Det är inte lätt när han förlorat två av sina kedjekompisar till Thorengruppen, sade Jernberg som är tillbaka i båset med sitt Thorengruppen i ett ligaderby mot Dalen.

Nästa match för Umeå City IBK är först i början av januari nästa år när laget möter Gävle borta den 6 januari.