Home Nyheter Brandlarm & Piteå stoppde inte trepoängaren till Umeå City
Brandlarm & Piteå stoppde inte trepoängaren till Umeå City

Brandlarm & Piteå stoppde inte trepoängaren till Umeå City

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Innebandysporten innehåller det mesta när det gäller oväntande händelser. Vid kvällens match och efter Umeå City ledningsmål till 4-3 i tredje perioden gick brandlarmet.
– Våran Simon Sundström var het men han var oskyldig. För mig som spelare har det hänt någon gång. Men med detta lag var detta första gången, berättar Umeå Citys tränare Lars Bergström till umeacity.se.

Minut 21
Gästande Piteå började bäst och var också hetast i matchprotokollet efter den första perioden.

– Från minut 21 eller från den andra perioden då tycker jag att vi börjar ta över matchen. Sett till hela matchen är vi det bättre lager, säger Bergström.

Sista tjugo
I många matcher brukar man säger att det avgörs under sista tjugo, kvällens match inget undantag från den regeln.

– Det var lite hetsigt från vår sida och våra avbytare. Det var många som ville en del ikväll. På slutet plockade Piteå¨sin bjässe till målvakt, Oscar Öberg, för att försöka komma ifatt.

– Han är stor och våra spelare tvekade ibland när man får se honom täcka målet. Vi pratade om att det är inte omöjligt utan att bara mata på. Alla mål behöver inte sitta i klykan.

Psykologiskt mål
Johan Flinkfelts mål till 5-4 var psykologiskt viktigt och när Simon Sundström (vem annars?) kunde sätta 6-4 i tom kasse, då var matchen stängd.

– Vi har alltid haft Piteå som en måttstock var vi stått någonstans och kanske sett upp till lite. Efter kvällens match känns det som om vi har kommit ifatt och även kanske förbi, säger Lars Bergström.

För Umeå City IBK gäller det bara att ladda batterierna så snabbt som möjligt för redan på lördag spelar man borta mot serielearna Salems IF. En angenäm uppgift och morot att se fram emot.

MATCHFAKTA
Umeå City IBK – Wibax Patriot IBK Piteå (Umeå Energi Arena kl 19.00)
6-4 (0-2, 3-1, 3-1)
Målen, första perioden:
0-1 (17.29) Marcus Renberg (Tobias Wiklund).
Skott:
6-4.
Andra perioden:
1-2 (03.18) Tobias Sundström (Adam Hansson), 1-3 (06.36) Philip Sandström (Erik Nilsson), 2-3 (08.26) Simon Sundström (Jesper Fransson), 3-3 (08.47) Jesper Fransson (Simon Sundström).
Skott: 11-6.
Tredje perioden:
4-3 (04.17) Adam Hansson (Simon Sundström), 4-4 (12.31) Tom Eklund (Emil Johansson), 5-4 (15.37) Johan Flinkfelt (Jakob Arvidsson), 6-4 (19.23) Simon Sundström (utan assist).
Skott:
12-12. Totalt: 29-22.
Utvisningar, Umeå City:
1×2. Piteå: 1×2.
Domare:
David Berger och Tobias Berger, bägge Stockholm.
Publik:
193.

SÅ STARTADE UMEÅ CITY IBK

OXDOG-LIGAN
3) Simon Sundström
2) Anton Sundin
1) Adam Hansson