Home Nyheter Försvaret – nyckeln till fortsatta framgångar
Försvaret – nyckeln till fortsatta framgångar

Försvaret – nyckeln till fortsatta framgångar

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. I sista omgången förra säsongen möttes Umeå City & Strängnäs, då med City seger. Litet plus att ha med sig i bagaget till söndagens bortamatch i Thomas Arena.
– Såg laget förra helgen här i Umeå då de mötte IBF Dalen. Ett frejdligt lag att spela ut samt roliga att titta på. För oss gäller det att hålla ihop försvaret, säger Umeå Citys tränare Daniel “Dille” Jernberg till umeacity.se.

Hittat rutinerna
Nu med tredje matchen på gång så börjar även veckans träningar hitta sina rutiner.

– Måndagsträningen t.ex handlar mycket om genomgång av senaste match med alla plus och minus. En del rehab och allmänt lite lugnare pass för att sedan succestivt öka upp det hela till onsdags- samt torsdagsträningen, säger Jernberg (bild).

Hur har veckan sett ut?
– Okej vecka med plus och minus men snittet får bli godkänt.  Liten avvikelse som idag har vi ingen lättare träning då det spelas Umeå Floorball Festival i Umeå och det finns inga hallar att tillgå för oss.

Tabelläget
Två omgångar är spelade och går det att dra några växlar?
– Tabellen säger ingenting. Vi får nog vänta till sju eller åtta omgångar då kan du få några bättre kommentarer från mig.

Nu går ni i en intensiv period med tre matcher inom dryga veckan. Hur hanterar Ni detta?
– Stämmer, en riktig NHL-vecka. Det ska nog inte vara några problem. Vår försäsongsträning ska förhoppningsvis kunna ge payback när det gäller skador och tempo. Och det är matcher man vill spela så jag ser bara detta som roliga dagar att se fram emot och försöka ladda batterierna mellan varje fight.

Spelarfronten?
– Martin Rudeström stannar hemma så Niclas Jonsson kommer att stå samtidigt som Daniel Lööf kommer från Karlstad och sitter bänk om det skulle hända något. Sedan får vi ned två spelare från Thorengruppen i form av Karl Henriksson och Victor Nensén. Vi åker med 16 utespelare till denna bortamatch i och med att Lööf åker bil.

Fonot: Strängnäs IBK – Umeå City IBK, söndag 8/10 kl 16.00, Thomas Arena