Home Nyheter Betydelsefulla poäng för Umeå City IBK
Betydelsefulla poäng för Umeå City IBK

Betydelsefulla poäng för Umeå City IBK

0
0

NORRA ALLSVENSKAN.  Att Umeå City IBK kunde vinna över topptippade Gävle GIK på hemmaplan var inte helt överensstämmande med matchbilden.
– Tur förtjänar man. Lite åt det hållet var det nog idag om man ska vara ärlig, sade Umeå Citys tränare Daniel “Dille” Jernberg till umeacity.se.

Nyberg glödhet
I inledningen av den första perioden började lagen först att känna på varandra. Matchens första målskytt blev hemmalagets lagkapten Timmy Nyberg efter dryga tre minuter, ett mål som självklart gav en boost till Umeå City IBK.
Sedan när Gävle fick spela med en mindre spelare var inte samma Nyberg återhållsam på något sätt utan stänkte in 2-0 upp i vänstra krysset i p.p.

– Timmy levererar för oss i den första perioden och han mår bra att få göra några kassar. Vi har en resurs i honom, det gäller bara för Timmy att få till det bara, säger hemmatränaren Daniel Jernberg.

Gävle taggade till
Gävle hade pratat ihop att stöta högre upp i banan när den andra perioden startade.

– Gävle började bra och vi hade det lite tufft mellan varven.

Gästerna kunde reducera till 2-1 och hade lägen på fler mål men istället för kvittering till 2-2 kunde Umeå City & Christoffer Johansson med en jättelobb på något sätt få in bollen till 3-1. Såg inte helt otagbart av Gävles målvakt.

Utvisningar i parti & minut
Allt eftersom matchen och även i den tredje perioden kom gästande Gävle hela tiden och Martin Rudeström i hemmamålet fick göra sitt bästa att hålla stånd.

Gävle kunde reducera till både 3-2 och 3-3.

-Även om Gävle kunde gå ifatt hade vi massor av lägen men får inte in bollen. Får vi bara till målskyttet på några av spelarna ser det här bra ut.

Under slutet hade domarna och sekreteriatet fullt upp med att bokföra utvisningar.

– Tycker att vi skötte oss bra och la fokus på spelet och inte domarna som vi hade lite för lätt att hamna på under förra säsongen.

Lite tursamt var Adam Hansson med på en retur och stänkte in 4-3 efter 17.40. Ett otroligt psykologiskt mål att få med så lite speltid kvar.

Gävle chansade på slutet med spel fyra mot fyra att plocka målvakten med lyckades inte med detta. Samtliga tre poäng till Umeå City IBK och en snabbkoll av tabellen är en ljuvlig läsning, men det är många matcher kvar & poäng att spela om.

– Vi ska försöka hitta detaljerna under kommande träningsvecka för att kunna bli  ännu mera effektiva, speciellt när vi får överläge i p.p., säger Daniel Jernberg.

MATCHFAKTA
Umeå City IBK – Gävle GIK (Umeå Energi Arena kl 13.00)
4-3 (2-0, 1-1, 1-2)
Målen, första perioden: 1-0 (03.39) Timmy Nyberg (Anton Sundin), 2-0 (12.37) Timmy Nyberg (Christoffer Johansson).
Skott: 6-4.
Andra perioden: 2-1 (04.55) Andreas Dahlkvist (Alexander Larsson), 3-1 (16.53) Christoffer Johansson (Mattias Salmela).
Skott: 14-10.
Tredje perioden: 3-2 (02.57) Alexander Larsson (Andreas Dahlqvist), 3-3 (06.49) Oliver Frykman (Rasmus Arvidsson), 4-3 (17.40) Adam Hansson (Niklas Fransson).
Skott: 6-4. Totalt: 26-18.
Utvisningar, Umeå City: 3×2. Gävle: 1×10, 7×2.
Domare: Mathias Stegrud, Sundbyberg och Daniel Söderberg, Stockholm.
Publik: 152.

SÅ STARTADE UMEÅ CITY IBK
Målvakt: Martin Rudeström.
Förstafemman:
Andrafemman:
Tredjefemman:
Avbytare:

OXDOG-LIGAN
3) Adam Hansson
2) Philip Öster
1) Martin Rudeström