Home Nyheter Daniel Jernberg: “Vi möter ett bra lag på söndag”
Daniel Jernberg: “Vi möter ett bra lag på söndag”

Daniel Jernberg: “Vi möter ett bra lag på söndag”

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Förra söndagen i premiären inkasserade Umeå City IBK två poäng i bortamatchen mot Täby FC. 
– Kanske ingen höjdartillställning från något av lagen men vi släppte loss i tredje och jag tycker att det såg bra ut då, säger Umeå Citys tränare Daniel “Dille” Jernberg till umeacity.se.

Tibblehallen
Som sagt två poäng i premiären.

– Vi får vara nöjda med dessa poäng. Tror att Täby bara förlorade en match under förra säsongen i deras hall under ordinarie speltid och vi får en okej start av seriespelet, säger Jernberg.

Bygget med att få ihop årets trupp fortgår för varje vecka.

– Vi har många nya i truppen men vi jobbar på ödmjukt och tar lärdom efter varje träningstillfälle. Skadefronten är under kontroll. Philip Lindgren är fortfarande inte tillgänglig och jag vet inte riktigt hur det är med Hampus Öhgren efter sista JAS-matchen i veckan.

Bra lag
Nu på söndag kommer Gävle till Umeå Energi Arena.

– Ett förhandstippat topplag som åkte på förlust i deras tjuvpremiär redan den 17 september, de var spelledig förra helgen, och har nog tränat på bra för att få sin revansch efter uddamålsförlusten mot nykomlingen Hagunda. Det är ett bra lag vi kommer att möta på söndag.

I traditionens tecken kommer Umeå City IBK köra ett lättare pass under lördag förmiddag.

Slentrian eller ger detta något?
– Absolut att denna timme mellan 10.00-11.00 ger något annars skulle vi inte fortsätta. Då sista träning är torsdag känns det som det är för många dagar fram till söndag. Vi får tillfälle att få igång kropparna och gnugga detaljer. Inte speciellt jobbig träning utan på en behaglig nivå, säger Daniel Jernberg.

Vi kan redan nu flagga att Umeå City IBK kommer att kunna presentera en ny & intressant spelare som kommer att ansluta till truppen inom de närmaste dagarna.

– Vi har några praktiska detaljer kvar men håll utkik via våra sociala medier.

Fotnot: Umeå City IBK – Gävle GIK, söndag 1/10 kl 13.00, Umeå Energi Arena