Home Nyheter Umeå City IBK värvar bankgaranti
Umeå City IBK värvar bankgaranti

Umeå City IBK värvar bankgaranti

0
0

SILLY SEASON. Till vardags hårt jobbande banktjänsteman inom SEB-sfären.
Men även på innebandyplanen gillar Umeå Citys senaste nyförvärv Christian Åhman, 24, att det ska jobbas & levereras.
– Har fått sköna vibbar efter att ha först pratat med Lundkvist (Janne, sportchef Team Thorengruppen) och sedan Jernberg (Daniel, sportchef  Umeå City IBK), säger Christian Åhman till umeacity.se.

Provat SSL-spel
Christian Åhman var med Karlstad IBF under deras resa upp till Svenska Superligan. Väl där fick han en skada som gjorde att han vara borta i nästan 9 månader. Enligt innebandyns IBIS statistik gjorde han tio matcher för sitt Karlstad men matcher med speltid kanske det var fyra matcher.

– En match som jag kommer ihåg var när vi spelade borta mot Falun. Tror att vi förlorade med 11-8 men var med under ganska lång tid. Härlig känsla att få möta spelare som Alexander Galante Carlström och Emil Johansson och en stor publik.

– Det hann nog även bli match mot AIK samt Mullsjö. Men för mig är det viktigt med speltid och det var därför jag valde att gå till GS 86 inför förra säsongen, säger Åhman (bild).

Kontaktad av Dalen
Under våren har även Christian Åhman varit kontakt av Urban Karlsson hos IBK Dalen. Under mina funderingar att få ihop mitt livspussel har min flickväns val till att läsa till arkitekt varit av stor betydelse.

– Hennes utbildning finns i Göteborg och i Umeå. För dryga veckan sedan fick hon besked att det blev Umeå.

– Men efter det att Urban var i kontakt med mig så har även Janne Lundkvist hos Thorengruppen pratat med mig.

Men nu har Christian Åhman gjort sitt val och det blir alltså spel för allsvenska Umeå City IBK.

– Min flickvän flyttar upp runt den 20 augusti och jag hoppas kunna runt samma datum. Behöver bara prata ihop med min arbetsgivare. De som tar beslut är på semester och börja jobba från måndag 14 augusti.

Plus & minus
Christian Åhman är en otroligt duktig balansspelare och gillar att ha mycket boll och gillar att luckra upp motståndarnas försvar från sin centerposition.

– Bra speluppfattning samt bra pass. Skulle kanske skjuta lite mera och det kan vara ett litet minus men det sista är jag medveten om.

Att gå upp till allsvenskt spel från division 1 ska inte vara något problem för Christian Åhman.

– Nej för tusan. Jag har förståelse vad som krävs. För min del gäller det att fortsätta min rehab av ryggen så att min kropp håller ihop. Jag har vant mig att spela med smärta och det är inte optimalt men det ska inte vara något problem framöver. Rent fysiskt känner jag mig stark och förberedd.

Umeå, har du eller din flickvän varit här tidigare?
– Vi har inte varit norr om Dalälven men kanske när jag tänker efter har jag nog spelat en innebandymatch i Hudiksvall. Det här äventyret ska bli spännande och vi har hört mycket gott om Umeå som stad.

Från Umeå Citys webbredaktion hälsar vi vårt senaste nyförvärv välkommen och hoppas att du kommer att trivas med dina nya lagkompisar!