Home Nyheter Ytterligare SSL-spelare till Umeå City IBK
Ytterligare SSL-spelare till Umeå City IBK

Ytterligare SSL-spelare till Umeå City IBK

0
0

NYFÖRVÄRV. Under slutet av förra säsongen anslöt Jesper Fransson, 24, från Team Thorengruppen och bidrog starkt till att Umeå City IBK till slut klarade av målet att få spela kvar i den norra allsvenskan.
– Det var en halvskadad Jesper i slutet av säsongen och samma i veva visste jag att vi skulle bli föräldrar (sambo Sandra Sjöstedt, reds anm.). Just då hade innebandyn fått kliva ned ett snäpp i mitt livspussel, berättar Jesper Fransson till umeacity.se.

21 maj
Under våren har intresset från Umeå City IBK och sportchef Daniel “Dille” Jernberg” varit stort.

– Vår flicka Junie föddes 21 maj och jag är medveten om alla frågor som kommer runt hennes namn. Men det tar vi (skratt).

Efter hennes födsel har jag dividerat hemma om det skulle finnas tid för mig och min innebandy. Nu när Sandra öppnat en dörr för mig och den tid det tar så känner jag att innebandyn inte är ett avslutat kapitel för mig. Någonstans finns det i bakhuvudet att jag vill mäta mig med de bästa, konstaterar Jesper Fransson.

Överens med Thorengruppen
Att det är ärliga och öppna dialoger mellan Thorengruppen och Umeå City när det gäller spelare har vi tidigare skrivet om via Citys officiella hemsida.

– Har haft bra diskussioner med Janne Lundkvist (sportchef Team Thorenruppen, reds anm) och vi är överens om att jag är överskriven till Umeå City IBK och kommer att starta där och spel i den norra allsvenskan nu i höst.

Kan det teoretiskt bli några matcher i SSL denna säsong?
– Visst kan det bli så men nu är det Umeå City som gäller och så får vi se vart den här säsongen tar vägen.

Bra försäsong
Att skador har ställt till det för Jesper Fransson är ingen nyhet.

– Känns som om det är första säsongen på länge som jag kunnat träna på hårt utan att känna av något. För dagen känner jag mig otroligt vältränad, fräsch och inga skavanker.

Var kommer vi att hitta igen dig till kommande matcher?
– Har spelat ofta som vänsterforward och där är jag vad tror att “Dille” vill ha mig. Känns som om jag kommer få en bra chans att producera både assist och mål. Men för mig känns det som om efter gjorda mål som man bedöms. Hoppas kunna stänka dit någon redan nu på fredag mot Dalen om jag blir uttagen.

Status på allsvenskan
Jesper Fransson har ett stort antal säsonger i bagaget från spel i allsvenskan.

– Serien blir bara bättre för varje säsong som går. Det är en stor skillnad i kvalité och numera finns det inga dåliga lag. Det går faktiskt inte att underskatta något lag nu för tiden.

– Att mitt val är gjort känns bra och att få spela med Daniel Jernberg samt Lars Bergström som tränare känns fantastiskt inspirerande. Sedan är stämningen bra i omklädningsrummet och det är bra gubbar. Nej för tusen det här kommer att bli en rolig säsong på alla sätt och vis, avslutar Jesper Fransson med att berätta till umeacity.se.