Home Nyheter Några snabba: Philip Sakayan (5)
Några snabba: Philip Sakayan (5)

Några snabba: Philip Sakayan (5)

0
0

SPELARKOLL. Försäsong på Bali, kan det vara något? Vi får se om detta alternativ kan kan vara något att satsa då Umeå Cityspelaren Philip Sakayan kört några av sina träningspass i denna miljö. Säkert en bra boost i alla fall. Philip Sakayan har då planer på att komma väl förberedd med sitt lag när den norra allsvenskan startar borta mot Täby FC söndag den 24 september.

Hej Philip,
– Tjenare!

Hur är läget?
– Jag mår bara fin, tackar som frågar.

Hur har din sommar sett ut?
–  Min sommar började ganska tidigt då min semester redan är slut.. Har dock hunnit med att vara i Bali i två veckor och de är något att rekommendera vidare till andra! Utöver det så har vi kört på bra med sommarträningen och jag är grymt laddad inför en ny säsong.

För det dom inte känner dig kan du beskriva dig lite kort både som person men även som spelare?
– Som person utanför plan så jobbar jag på Vattenfall sen lite mer än två år tillbaka. Är väldigt mycket med mina vänner och familj på fritiden då dom betyder  mycket för mig. På planen är jag en tvåvägsspelare med mycket energi. Jag är en kvick individ som gillar att använda farten och ta löpningar som även leder till ytor för mina lagkamrater. Samt sprida god stämning i laget. Man skulle kunna kalla att jag ibland är som en lite clown.. haha!

Vad har du för förväntningar inför den kommande säsongen?
– Mina förväntningar är att vi ska ta med oss det vi lärde oss från den förra säsongen i Allsvenskan. Nu börjar vi alla få lite rutin och kommer minska de  ”enkla” misstagen som nykomlingar kan göra. Vi är helt enkelt mer förberedda inför vår andra säsong i Allsvenskan.

Vad tror du att man kan förvänta sig av Umeå City IBK säsongen 17/18?
– Ja lite som jag nämnde i den förra frågan att vi kommer vara med förberedda och erfarna. Sen tror jag att grabbarna är lika revanschsugna som jag att inte vara där i botten och kriga som vi gjorde lite under den förra säsongen utan att vi istället kan vara med och kriga där uppe och förlänga vår säsong med ett kval till SSL.

Någon speciell spelare i laget som har imponerat på dig så här långt?
– Jag tycker att Felix Forslund har sett otroligt pigg ut under samtliga träningar på sommaren. Han har en bra närvaro på träningarna och ger alltid 100%.

Vilka lag tror du kommer topp 4 i den Norra Allsvenskan?
– Wibax, Djurgården, Salem och såklart Umeå City IBK.

Tack för pratstunden och kör hårt av den stund som är kvar av försäsongen!
– Tack själv!