Home Nyheter Viktig kugge tackade ja inför midsommarhelgen
Viktig kugge tackade ja inför midsommarhelgen

Viktig kugge tackade ja inför midsommarhelgen

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Strax före midsommar lämnade backen Niklas Fransson, 25, klartecken till att spela för Umeå City IBK kommande säsong.
– Har funderat under våren men efter att ha blivit omskolad från forward till back har jag fått en nytändning och det var faktiskt en anledning till varför jag vill köra ytterligare en säsong, säger Niklas Fransson till umeacity.se

Semestertider
Redaktionen hittar igen Niklas Fransson i Kalmar där han hälsar på farmor & farmor.

– Jag har varit bortrest i snart tre veckor och är tillbaka i Umeå kommande måndag, säger Niklas Fransson (bild).

Niklas Fransson kommer ursprungligen från Falun och flyttade till Umeå för snart fyra år sedan.

– Trivs bra i Umeå och Umeå City är ett trevligt lag att få representera.

Lagom nivå
Niklas kom från samarbetsklubben Team Thorengruppen och spelade 20 seriematcher med Umeå City IBK säsongen 2016/17.

– Allsvenskt spel känns lagom för min del även om jag inte är så gammal. Har inga ambitioner att spela i SSL utan ska kämpa på med City denna säsong. Trivs bra i laget.

Nya och gamla spelare kommer och går.

– Att vi tappar Martin Rudeström (målvakt, reds. anm) är självklart ett tungt tapp. När det gäller utespelare tycker jag spontant att vi ser starka ut. Det är många yngre som har vuxit på sig.

Seriefavorit?
– Gävle för mig får vara seriefavorit sedan brukar Piteå alltid vara tunga att möta i deras borg. Men får vi bara vara hela och friska tycker jag att vi bör ha bra chans att kriga mot en högre plats i serien (8:e plats 2016/17, reds anm.)

Träningsschema
De kommande veckorna får Umeå City IBK träna på individuellt utifrån ett schema / upplägg som fystränare Stefan Öman lämnat ut.

– Visst det skulle kanske fungera teoretiskt att ligga i hängmattan med kommande fystester kommer att avslöja om man skött sig eller inte. Det är egentligen inte så mycket att fundera på. Med den sammanhållning som vi har i laget är jag övertygad om att alla kommer att sköta sig och det gäller att komma väl förberedd inför kommande försäsongsmatcher / träningar som drar igång på allvar från augusti.

13 poäng (4+9) från din klubba säsongen som gick. Är detta något du tänker på när du trummar på med din försäsongsträning?
– Egentligen inte. Sedan jag blev omskolad till back känner jag att det är mera avslappnat och känner inte samma press på att göra poäng. Säsongen 2016/17 gick ganska bra med poäng under första delen av serien. Vi får se vad som händer till hösten!

Taggad inför en ny säsong?
– Skriv yes på den frågan.