Home Nyheter Trevlig midsommar önskar allsvenska Umeå City IBK
Trevlig midsommar önskar allsvenska Umeå City IBK

Trevlig midsommar önskar allsvenska Umeå City IBK

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Spelarna hos Umeå City samt samarbetsklubben Team Thorengruppen har medvetet tränat på sedan första veckan i maj.
– Min uppfattning är att vi snittat mellan 20-30 spelare vid varje träning. Sedan har vi spelare på annan ort som följer våra program ändå. Motivationen i gruppen känns bra, säger Umeå Citys sportchef Daniel ”Dille” Jernberg till umeacity.se.

Öhman basar
Runt den fysiska biten på hemmaplan är det Stefan Öhman (bild) som basar.

– Stefan är bra på att hitta variationer. Försäsongsträning kan vara fruktansvärt tråkig men även fantastiskt rolig om man har en ledare som brinner för uppgiften, vi har det konstaterar Daniel Jernberg.

Är uppbyggnaden inför 2017/18 bättre eller sämre än tidigare?
– Kan inte jämföra på en sådan fråga. Med så många säsonger i ryggen flyter det mesta ihop men med Stefan och hans hockeybakgrund så känner jag att vi har ett bra upplägg inför kommande uppgifter.

Spelartrupp / matcher
I dagsläget har Umeå City IBK 15-16 spelare på kontrakt, där det skulle behövas några fler.

– Vi för dialog med flera spelare och sedan vet vi inte vilka spelare som kanske kommer ned från SSL-partnern Thorengruppen.

När det gäller träningsmatcher från augusti och framåt finns det ett preliminärt upplägg.

– Vi ska spela en DM-semifinal mot IBK Dalen fredag 4 augusti. Sedan är det tänkt att våra finska vänner i Blue Fox kommer till Umeå helgen 26-27 augusti . Sedan ska vi nog spela i Scandic Cup arrangerad av IBK Dalen 30/8 – 3/9, säger Daniel Jernberg.

Hedin fortsätter
Att sy ihop organisationen runt laget pågår även det för fullt.

– Att Tobbe Hedin fortsätter som lagledare är vi överens om. Sedan är det några fler som vi diskuterar roller / arbetsuppgifter med.
Enligt det preliminära spelprogrammet som ligger ute på innebandy.se börjar Umeå City borta mot Täby (23-24/9) och hemma mot Gävle (30/9-1/10).

– Om du frågar mig så kommer det nog att stå mellan Djurgården och Gävle i vår serie. För egen del är jag optimistisk då vi känner oss bättre förberedda vad spel i en högre serie innebär. Får vi bara de sista pusselbitarna att ramla på plats så kan detta bli en rolig säsong att se fram emot, säger Daniel Jernberg med glimten i ögat.

Från Umeå Citys webbredaktion tar vi tillfället i akt och önskar alla en trevlig midsommar, fler nyheter kommer längre fram!