Home Nyheter Meriterad värvning till Umeå City IBK
Meriterad värvning till Umeå City IBK

Meriterad värvning till Umeå City IBK

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Tidigare Umeå City spelaren Mats Jonsson har under åren formligen öst in poäng från sin vänsterposition. Nu kanske denna värvning i form av Christoffer Johansson, 22, kan bli en värdig ersättare då han närmast kommer från SSL-klubben Storvreta IBK.
– Umeå verkar vara en en fantastisk stad att få komma till med både innebandy på hög nivå och hyfsad nivå på hockeysidan, säger Christoffer Johansson till umeacity.se.

80 % av matcherna
Runt jul värvades Christoffer Johansson från Sandviken (Div 1 Östra Sveland) till storlaget Storvreta.
– Säsongen 2015/16 öste han in poäng för sitt Sandviken med hela 59 poäng. Säsongen som gick blev det 31 poäng innan han värvades till Vreta, säger Umeå Citys sportchef Daniel “Dille” Jernberg och fortsätter:

– I ärlighetens tecken blev det inte så många poäng för Christoffer hos Storvreta men jag vet att han startade i åttio procent av matcherna och bara det är en merit med deras konkurrens.

Rätt lag
Christoffer Johansson har hunnit med att träna med Umeå City / Thoren innan han bestämde sig och var positivt överraskad.

– Det slog mig att många av Umeå Citys spelare var relativt unga  men hade så mycket boll och spel i sig. En stor glädje och energi är också några av mina spontana intryck, säger Christoffer Johansson.

Flytten upp till Umeå kommer att ske i slutet av juli /början av augusti.

– Det känns verkligen att jag valt rätt lag att komma till. Hoppas att jag kan bidra med min kvickhet och dels själv vara i rätt position för att göra poäng men även självklart kunna bidra med bra och avgörande passningar.

Avtalet med Christoffer Johansson är signerat för två säsonger framåt.

Från Umeå Citys webbredaktion passar vi på att hälsa dig välkommen till din nya miljö och hoppas att du kommer att trivas hos oss.