Home Nyheter “Doldisen” lovar göra jobbet ytterligare två säsonger
“Doldisen” lovar göra jobbet ytterligare två säsonger

“Doldisen” lovar göra jobbet ytterligare två säsonger

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. Det finns en revanschlysta hos Philip Sakayan, 22, som ritat på för ytterligare två säsonger för allsvenska Umeå City IBK.
– Jag trivs bra hos Umeå City och ska göra mitt bästa att vara med under försäsongsträningen för att kunna ta ytterligare ett steg i min utveckling, berättar Philip Sakayan till umeacity.se.

Litet hack
Civilt jobbar Philip Sakayan hos Vattenfall i Umeå. Den andra januari 2017 brann det ganska rejält i Vattenfalls lokaler vilket gjorde att Philip var tvungen att jobba i Stockholm mer eller mindre under hela januari.

– Där blev innebandy lidande för mig men nu sitter vi i våra gamla lokaler som inte drabbades samt vi är inhyrda i en lokal i stadsdelen Ersboda, säger Philip Sakayan (bild).

Foto: MAGNUS JOHANSSON

Om Philip själv får välja är hans favoritposition högerforward.

– Kan spela back också men jag gillar mest att försöka producera framåt.

Sommarträning
Just nu pågår uppbyggnaden av fysiken för att klara av kommande säsongs innebandyspel.

– Det är samma visa varje år (skratt). Men det är en viktig period att bygga upp fysiken.

Att prata matcher och målsättningar känns som en bra bit kvar men det är trots detta svårt att inte kunna slänga ut en krok till Sakayan.

– Vi vet att det kommer att bli två roliga derbyn mot nykomlingen IBF Dalen. Alltid skoj med derbyn och många på läktaren. Om jag får hoppas är att vi får en bra start av serien och vi vet betydligt mera om många av lagen än vid samma tid i fjol.

Din egen ambition med säsongen 2017/18?
– Jag är doldisen som gör mitt jobb i det tysta. Jobbar med en massa energi, täcka skott m.m.