Home Nyheter Olav Falkeid ansluter från GIF Fighters
Olav Falkeid ansluter från GIF Fighters

Olav Falkeid ansluter från GIF Fighters

0
0

NORRA ALLSVENSKAN. För några dagar sedan kunde samarbetsklubben Team Thorgruppen i SSL presentera målvakten Andreas Falkeid inför säsongen 2017/18. Nu kan Umeå City IBK presentera hans bror Olav Falkeid, 19, som klar för spel i den norra allsvenskan.
– Vi har fått fina vitsord från vår vän och f.d. Umeå Cityspelare Ole Mossin Olesen, säger Umeå Citys sportchef Daniel “Dille” Jernberg till umeacity.se.

Förebilder
Innebandy har Olov Falkeid spelat sedan han var tio eller elva år.

Foto: Kent Henriksen (assisten.no)

– Brukar spela center eller forward. Inga landskamper än men jag har varit på landslagsläger och hoppas kunna ta ett ytterligare ett steg i min utveckling genom att prova på spel i Sverige, säger Olav Falkeid (bild).

– Två av mina förbilder inom innebandysporten är Faluns Rasmus Enström och självklart Dalens Ketil Kronberg.

Fina vitsord
Sportchefen Daniel Jernberg har under sin kartläggning av Olav Falkeid fört dialog med Ole Mossin Olesen.

– Ole har gett Olav fina vitsord och berättat att han varit på några landslagsläger och skött sig bra, säger Daniel Jernberg.

Om allt går som det är tänkt kommer Olav att ansluta efter hans examen för att hitta vara med laget för att sedan åka hem till Norge under juli och sedan ansluta igen från augusti.

– Om jag ska beskriva mig själv är jag en spelare med bra fart och bra teknik. En s.k. tvåvägsspelare och jag gillar att göra mål. Jag nämde tidigare Ketil Kronberg och skulle jag få en utveckling åt det hållet skulle det verkligen vara skoj, säger Olav Falkeid.

Från Umeå City IBK:s webbredaktion hälsar vi Olav Falkeid välkommen till din nya klubb!