Home Nyheter Mod, Kraft och Passion!
Mod, Kraft och Passion!

Mod, Kraft och Passion!

0
0

AVSLUTNINGSFEST. Det var inte bara Umeå City IBK:s bästa spelare som prisades på O’Learys i lördags kväll.
Även Thorengruppens herrar och damer tog priset i tre olika kategorier.
Mod, kraft och passion.
Och tre före detta Umeå City IBK-spelare fanns med på prislistan.

Mycket att fira
Det fanns mycket att fira för Thorengruppen och Umeå City IBK:s spelare i lördags kväll.
Thorengruppens herrar för att de säkrade nytt kontrakt i superligan.
Thorengruppens damer som var millimetrar från att ta steget upp till högsta serien.
Och Umeå City IBK:s herrar som i sista omgången fixade som nykomling nytt kontrakt i allsvenskan.
Plus alla funktionärer som gjort ett makalöst stort jobb i det tysta under den gångna säsongen.
På herrsidan förkunnade sportcheferna Peter Sjöström och Janne Lundqvist vilka spelare som gjort någonting alldeles extra och då slutade det på det här sättet där vi bland annat hittar två spelare med förflutet i Umeå City IBK.

+ Mod: Linus Holmgren.
– Det är en otroligt fantastisk innebandyspelare som gjort stor nytta för både Thorengruppen och Umeå City. Och han kommer även att vara otroligt fantastisk i framtiden, menade Peter Sjöström.

+ Kraft, Tobias Bergfors.
– En ny kille som kom till oss strax före jul och som visat att han har hur mycket guts som helst, kommenterade Janne Lundqvist

+ Passion, Johan Bergstrand.
– En kille som alltid ger 100 procent på träning, 100 procent på match. Solklar inställning på en solklar och värdig vinnare av passionspriset, ansåg Peter Sjöström om Bergstrand med ett förflutet i Umeå City.
På damsidan fick sportchefen Niklas Ekblom äran att plocka ut spelare i de tre för Thorengruppen karaktäristiska kategorierna.

+ Mod, Moa Rhodin.
– När allt står på spel i SSL-kvalet mot IBF Falun så klev Moa Rhodin in på ett respektlöst sätt och ser till att vi kommer in i matchen och är nära att ta oss ändå upp till superligan. Hon har utvecklats enormt, tyckte Niklas Ekblom,

+ Kraft, Amie Nilsson
– Det här priset skulle vara vikt åt Natalie McNeil för att hon är den överlägset starkaste spelaren i laget. Men jag har tänkt annorlunda. Kraft kan både vara fysisk och mental. Som målvakt och sista utpost har Ammi Nilsson visat att hon har god mental styrka och kanske beror det på de tio koppar kaffe hon dricker inför matcherna, kommenterade Niklas Ekblom.

+ Passion, Marie Häggström
– Här har vi en spelare som har en stark kärlek till sporten. Hon spelar inte för någon annan, hon spelar inte för ersättningen, Marie Häggström spelar enbart innebandyt för att hon tycker att det är så fantstiskt roligt. Blott en timme efter den bittra förlusten i SSL-kvalet mot IBF Falun ringde Marie Häggström upp mig och sade “jag är med nästa säsong för då ska vi ta revansch”, berättade Niklas Ekblom om förra Umeå City-spelaren Marie “Släggan” Häggström och avrundade hyllningarna av de kvinnliga spelarna i Thorengruppen som tog priset för säsongen 2016/17.